Kom de sport versterken
op Radio Midland.

RENSWOUDE – Altijd al de droom gehad om in de media- en/of sportwereld actief te zijn? Dit is je kans! De ‘Sportstudio’ op Radio Midland zoekt versterking. Om nog beter te verwerven te zijn in het lokale verenigingsleven, zijn we op zoek naar presentatoren, verslaggevers en redacteuren.De ‘Sportstudio’ op Radio Midland is er elke zaterdag tussen 14:00 en 17:00 uur. Daarnaast zijn er door-deweeks ook extra uitzendingen bij grote evenementen of wedstrijden. Tijdens de uitzendingen houden we je op de hoogte van de wedstrijden van jouw favoriete club of vereniging met updates en live verslag vanaf de velden. Of het nu voetbal is, korfbal of volleybal, we zijn er altijd. Omdat het onze passie en missie is om zo veel mogelijk sporten en verenigin-gen voor het voetlicht te brengen en om de verbinding te zoeken met het verenigingsleven, zijn we op zoek naar versterking.
Momenteel bestaat het team uit pre-sentatoren en verslaggevers, Jarno Fukkink, Martin Veenendaal, Bas van Capelleveen, Gerjan Cluistra, Corné van Dijk, Jord van Peursum en Ro-bert Denneman. Samen hebben ze ruim 75 jaar aan ervaring in de regi-onale sport en hebben al veel mooie momenten mogen meemaken. Van de promotie van DOVO naar de Der-de Divisie en kampioenschappen van Valleivogels en VV Scherpenzeel, tot krakers in de KNVB Beker als GVVV-PSV en DOVO-Willem II.
Om nog meer van dit soort mooie momenten te creëren, zijn we op zoek naar enthousiaste sportlief-hebbers die ons kunnen verster-ken. Van clubmensen die hun club een groter podium willen geven, tot mensen die graag in de mediawereld actief willen zijn. Wat zoeken we nu precies?

Presentator
Als presentator ben jij verantwoor-delijk voor het goed overdragen van informatie naar de luisteraar. Je houdt de standen op de velden in de gaten en geeft updates hiervan, schakelt tussen de verslaggevers en zorgt ervoor dat dit alles in goede orde verloopt. Als presentator kom je ook in de gelegenheid om interviews te doen en ben je zelf ook technicus van het programma. Wij leiden onze mensen ook op, dus je hoeft niet per sé journalistieke, presenteer of tech-nische ervaring te hebben.

Verslaggever
Als verslaggever ben je de ogen van de luisteraar en doe je verslag van wedstrijden langs het veld. Bij Ra-dio Midland hebben we een mix van clubverslaggevers en algemene ver-slaggevers. Zo is Martin Veenendaal voorzitter van de supportersclub ‘Alle Vogels Vliegen’ van Valleivogels en is Bas van Capelleveen stadi-onspeaker van GVVV. Gerjan Cluis-tra en Jarno Fukkink zijn weer niet aan één club of vereniging gebonden en zijn elke week weer bij andere wedstrijden te vinden. Het maakt dus niet uit of je bij een vereniging betrokken bent en op deze manier jouw vereniging een groter podium wilt geven of dat je een carrière als verslaggever ambieert en op deze manier wilt beginnen.

Redacteur
Als redacteur ben je verantwoorde-lijk voor het verzamelen van informa-tie voor de presentatoren. Je houdt de wedstrijden in de gaten, belt ver-enigingen langs voor tussenstanden en zorgt ervoor dat deze informatie geordend bij de presentator terecht komt. Daarnaast geef je deze infor-matie ook door aan alle volgers via de Twitter van de ‘Sportstudio’. Als redacteur ben je een ontzettend be-langrijke speler, want hoe meer infor-matie je weet te verzamelen des te beter kunnen we de luisteraar op de hoogte houden.

Daarnaast zijn we op zoek naar de verbinding met de lokale verenigin-gen. Mocht je toch geen interesse hebben in één van de bovenstaande rollen, maar zou je toch graag meer aandacht willen voor jouw vereni-ging? Laat het ons vooral weten, want ook al geef je tussenstanden door, dit is al ontzettend waardevol. Zo kunnen wij de fans of leden die niet naar de wedstrijd kunnen (of door corona, mogen komen) op de hoogte houden. Bij de ‘Sportstudio’ op Radio Midland behandelen we alle sporten en we zouden dan ook graag structureel het aanbod willen uitbreiden. Naast voetbal, korfbal en volleybal zouden wij ook graag andere sporten aan bod willen laten komen. Ben je lid van bijvoorbeeld een damvereniging, wielervereniging of touwtrekvereniging? Dan is dit je kans om jouw sport en vereniging onder de aandacht te brengen.

Radio Midland
Radio Midland is de lokale omroep voor de gemeentes Veenendaal, Renswoude, Scherpenzeel en Woudenberg. De omroep was de eerste streekomroep van Nederland, die in 1994 de ether inging vanuit Rens-woude. Lokale radio met het oog op lokaal betrokken zijn, was en is het uitgangspunt van onze omroep. Met dit gegeven staat voor iedereen die iets kan bijdragen aan de informa-tievoorziening voor onze inwoners de deur wagenwijd open, want het motto “Vanuit het Hart” dragen we graag uit.

Heb je interesse in het vervullen van één van de bovenstaande rollen of zou je graag meer willen weten? Neem dan contact met ons op.

Standaard afbeelding
Radio Midland
Artikelen: 7